Varna
20°
разсеяна облачност
Влажност: 82%
Вятър: 4m/s ESE
Варненци ще се возят под наем на пловдивски автобуси
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

транспорт-автобус

Бе избрана и фирмата, която ще достави още 15 нови автобуса чрез втория етап на проекта за интегриран градски транспорт

Общинският превозвач „Градски транспорт“ сключи договор с пловдивската фирма „Хеброс бус“ АД за наемане на 10 автобуса, които да бъдат използвани за превозването на пътници в града, съобщава Moreto.net. Контрактът е подписан на 21 септември, но е публикуван на страницата на превозвача в началото на октомври.

Договорът е сключен за срок от 12 месеца. В този период „Градски транспорт“ ще ползва срещу 136 800 лева десетте автобуса тип „соло“ с марки „Мерцедес“ и „Ман“. Според уговорката превозните средства трябва да бъдат предоставени до 10 дни след подписване на контракта.

Наемодателят се ангажира да плаща застраховка „Гражданска отговорност“ и други сметки, свързани с данъци и задължения към държавата. Общинският превозвач обаче се задължава да плаща разходите по застраховка „Каско“ за взетите под наем автобуси.

Автобусите ще бъдат пускани по градските линии в случаи на спешна нужда, когато някое от старите возила излезе от строя. На този етап по линиите във Варна се движат 70 нови автобуса. Останалите няколко десетки возила са стари, като някои от тях са на повече от 20 години.

Междувременно бе избрана и фирмата, която ще достави още 15 нови автобуса чрез втория етап на проекта за интегриран градски транспорт. Предстои подписването на договор обяви наскоро председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *