• Варна
  0°
  ясно небе
  Влажност: 59%
  Вятър: 2m/s N
  ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” домакин на 18-а годишна Генерална асамблея на Международната асоциация на морските университети
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  58A30B68-6ABB-4122-8100-205C75C9020B

  Във форума ще участват 212 представители на 48 университета от 33 държави

  От 11 до 13 октомври 2017 г. ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” е домакин на 18-а годишна Генерална асамблея на Международната асоциация на морските университети. Общност от университети, посветили своята дейност на високото качество на морското обучение и морската практика (Maritime Education and Training – MET), както и на високо качество на изследвания в сферата на морските науки.

  Официалното откриване ще бъде на 11 октомври 2017 г. от 09.00 ч. в зала 3 на Интерхотел „Черно море”, град Варна.

  Специални гости на форума са проф. Нийл Бос, президент на IAMU и директор на Австралийския морски колеж, който преди броени дни беше удостоен с почетно звание Доктор хонорис кауза на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, г-н Такехеро Умемура – представител на NIPPON FOUNDATION, г-н Милхард Фаждин – представител на IMO, г-н Дейвид Снайдер – президент на Наутикъл институт, Лондон.

  Във форума ще участват 212 представители на 48 университета, от 33 държави. Основна тема на Генералната асамблея и на съпътстващите 2 конференции – научна и студентска е по-нататъшното развитие на морското образование и създаване на единни стандарти за морските професионалисти и търсене на възможности за задълбочаване на сътрудничеството между университетите.

  Подготвени са над 60 научни доклада в 11 тематични направления. Участват представители от Румъния, Полша, Украйна, Грузия, Русия, Турция.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *