Varna
25°
ясно небе
Влажност: 50%
Вятър: 3m/s E
Затвор и условна присъда за двама пияни шофьори
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

затвор

На друг, качил се зад волана след употреба на кокаин, съдът във Варна наложи 1000 лева глоба

Различни по тежест наказания наложи Районен съд – Варна на автомобилни водачи, управлявали след употреба на алкохол или наркотици. 23-годишен младеж от община Вълчи дол е засечен на 29 септември тази година по главен път Варна – Добрич да управлява лек автомобил „Рено” с концентрация на алкохол в кръвта от 1,60 промила. Подсъдимият има предходна съдимост. В бързо производство, за конкретното деяние съдът одобри споразумение, с което му беше наложено ефективно наказание от 6 месеца лишаване от свобода, които да изтърпи при общ режим в затвор.

На 33-годишен водач от Варна, също в бързо производство и по силата на споразумение с признаване на вината, съдът наложи условно наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. На 25 септември т.г. по бул. „Цар Освободител“ той управлявал л.а.“Сеат“ с алкохолна концентрация от 1,79 на хиляда. Подсъдимият е с чисто съдебно минало. Той беше лишен от права за управление на МПС за срок от 12 месеца.

В друго разглеждано днес дело, съдът освободи от наказателна отговорност 37-годишен водач, хванат след употреба на кокаин зад волана на л.а. „Мерцедес“ в град Долни чифлик. Деянието е установено при проверка вечерта на 9 ноември м. год. в централната зона на града. На подсъдимия бе наложено административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Съдът го лиши още от право да управлява МПС за срок от половин година. Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *