Varna
19°
ясно небе
Влажност: 72%
Вятър: 4m/s SE
Посланикът на Армения посети Община Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Посланикът на Армения посети Община Варна-DSC_7709

Посланикът на Република Армения у нас Н. Пр. г-н Армен Саргсян бе на протоколно посещение в Община Варна. Това е първа негова официална визита в морската столица. Дипломатът се срещна със зам.-кмета Пейчо Пейчев, с когото обсъдиха възможностите за двустранно сътрудничество на регионално ниво.

Посланикът на Армения посети Община Варна-DSC_7702“Оценявам високо традиционно добрите отношения между нашите две страни, затова смятам, че е важно да ги прехвърлим и на местно ниво”, каза Армен Саргсян.

Той допълни, че и в момента културният обмен е активен, тъй като танцови и певчески състави от Армения участват ежегодно в летните фестивали на Варна. По време на срещата зам.-кметът заяви, че в морската столица има голяма арменска общност и Община Варна е в добра комуникация с нея.

Посланикът на Армения посети Община Варна-DSC_7710Посланикът допълни, че му предстои среща с представители на диаспората, откъдето има положителна информация за сътрудничеството с местната власт. По време на разговорите двамата се обединиха около идеята Варна да развива още по-активни контакти с Армения, включително и в сферата на икономиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *