• Варна
  3°
  тъмни облаци
  Влажност: 80%
  Вятър: 4m/s NNE
  35-годишен опита да изнасили ученичка във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  съд

  Задържан е за срок до 72 часа с постановление на прокурор

  С постановление на прокурор в Окръжната прокуратура във Варна е задържан за срок до 72 часа 35-годишният Атанас А. Той е привлечен като обвиняем за опит да изнасили 11-годишно момиче, като го принудил към това със сила и заплашване. Престъплението по член 152, ал. 4, т. 1, във връзка с ал. 1, т. 2 от НК се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години.

  На 16 октомври 2017 г. обвиняемият Атанас А. влязъл в двора на къщата, в която живеела малолетната ученичка, и я нападнал. Момичето се разпищяло, отскубнало се от насилника и успяло да избяга. Майката на детето съобщила за инцидента в полицията и Атанас бил задържан.

  Обвиняемият е осъждан многократно, търпял е и ефективно наказание лишаване от свобода. В резултат на употреба на наркотични вещества страда от психични и поведенчески разстройства, но в момента на извършване на опита за изнасилване е бил в състояние да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си. Според съдебнопсихиатричната експертиза по делото Атанас А. може да носи наказателна отговорност.

  Днес Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 35-годишния мъж.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *