• Варна
  3°
  тъмни облаци
  Влажност: 75%
  Вятър: 3m/s NNE
  Оставиха в ареста мъжа, опитал да изнасили ученичка във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  съд

  Обвиняемият е осъждан многократно, търпял е и ефективно наказание лишаване от свобода

  Искането на Окръжната прокуратура във Варна да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 35-годишния Атанас А. е било уважено от състав на Варненския окръжен съд. Той е привлечен като обвиняем за опит да изнасили 11-годишно момиче, като го принудил към това със сила и заплашване. Престъплението по член 152, ал. 4, т. 1, във връзка с ал. 1, т. 2 от Наказателния кодекс се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години.

  Деянието е извършено на 16 октомври 2017 г. Атанас А. влязъл в двора на къщата, в която живеела малолетната ученичка, и я нападнал. Момичето се разпищяло, отскубнало се от насилника и успяло да избяга. След като майката на 11-годишната ученичка подала сигнал в полицията, насилникът бил задържан.

  Обвиняемият е осъждан многократно, търпял е и ефективно наказание лишаване от свобода. Той страда от психични и поведенчески разстройства в резултат на употреба на наркотични вещества. В момента на извършване на опита за изнасилване е бил в състояние да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си и според съдебнопсихиатричната експертиза по делото Атанас А. може да носи наказателна отговорност.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *