Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
В Черно море Тича хвалят младите баскетболисти
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Черно море Тича - Левски (2)

Пред тях има бляскаво бъдеще, каза треньорът на юношите Кирил Петров

Младата гвардия на „Черно море Тича“ изнесе много силен мач срещу „Балкан“ в събота вечер в 3-ия кръг на НБЛ. Заради забраната за картотекиране на новопривлечените състезатели, Дарин Великов в пореден мач трябваше да гласува доверие на голобрадите момчета, повечето от които за първи път този сезон се сблъскват с мъжкия баскетбол. Срещу звездния тим на „Балкан“, който кръг по-рано се бе справил с „Лукойл“, излязоха Явор Цанев, Цветан Савов, Александър Стойков, Мартин Стефанов, Кристиян Кръстев, Михаил Молдов, Александър Кръстев и Петър Христов, предвождани от единствените двама опитни в тима Веселин Георгиев и Венелин Христов. За този мач поради травма отсъства Мартин Коцев.

За един един човек в публиката този мач бе още по-специален, тъй като той заедно с Владо Маринов – Елвиса е личен треньор в юношеския тим до 19 години на тези толкова млади състезатели.

Ето какво сподели за тях Кирил Петров:
„Всички тези момчета са от юношеския ни отбор до 19 години. Двама от тях са родени през 2001-а, а останалите през 2000-а година. Това показва, че пред тях има едно бляскаво бъдеще. Всичко зависи от труда, който положат и шанса, който ще получават за в бъдеще. При всички случаи, фактът, че играят сега в представителния тим е в техен плюс. Усещат атмосферата и класата, с която се играе мъжки баскетбол. Така имат едно наум как трябва да се работи и какво ги очаква за в бъдеще“.

На въпроса, ако съвпаднат предстоящите мачове на юношите старша възраст като дни с тези на представителния тим, как ще се процедира с въпросните състезатели, Петров отговори:
„В момента точно това се решава във федерацията. Да не съвпадат мачовете. Другите отбори също играят мъже А група, която е в неделя. Някой от тези момчета играят и в НБЛ. Така че вариант, който виждам аз, е мачовете вероятно да се играят през седмицата“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *