Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Осъдиха младежи, откраднали множество автомобилни гуми и принадлежности за лодки
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Районен съд

Отнетото чуждо имущество е на обща стойност около 5000 лв.

Варненският районен съд осъди двама младежи, откраднали след сговор множество автомобилни гуми и принадлежности за лодки.

27-годишният А. Я. и 22-годишният Г. П. бяха признати за виновни, че през нощта на 8 май тази година, след предварителен сговор, чрез използване на техническо средство и разрушаване на прегради за защита на имот, както и чрез използване на моторно превозно средство (наето такси за придвижване и пренос на инкриминираните вещи), проникнали в изби под жилищни кооперации в комплекс „Бриз“ и отнели чуждо имущество на обща стойност около 5000 лв.

Двамата младежи се уговорили предварително около полунощ да се срещнат и да извършат кражба в района на спирка „Почивка“. Те се придвижили с такси до бензиностанция в квартала, а оттам пеш се насочили към набелязаната кооперация. С отвертка отворили заключената входна врата, после изкривили бравата на маза, от която последователно изнесли общо 12 броя маркови зимни и летни автомобилни гуми, както и комплект от 4 метални джанти. Подсъдимите си извикали друго такси, с което пренесли гумите до жилището на единия от тях и веднага се върнали обратно със същия таксиметров автомобил в района, като спрели до кооперация, в близост до предишната. По идентичен начин от избено помещение те откраднали надуваема лодка, заедно с помпа, двигател, гребла и множество принадлежности за плаване, както и два броя автомобилни гуми.

Деянието е извършено след предварителен сговор и при продължавано престъпление, а по отношение на единия подсъдим се явява осъществено и в условия на опасен рецидив. Двамата младежи имат предходна съдимост за посегателства срещу собствеността, налице са също данни за вредна употреба на марихуана и амфетаминови производни.

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение между страните и след като са били възстановени причинените имуществени вреди на пострадалите, на 27-годишният А. Я. беше наложено наказание от 1 година и 4 месеца лишаване от свобода, което да търпи в затвор при първоначален строг режим. На другия подсъдим – 22-год. Г. П. беше наложено също ефективно наказание от 9 месеца затвор, при общ режим на изтърпяване. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *