Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Наказаха с пробация 32-годишен мъж, натрошил игрална зала в Каменар
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Районен съд

Били унищожени общо 4 настолни компютъра от различни марки, два монитора и две големи ротативки

За противозаконно унищожаване на чужди движими вещи – престъпление по чл. 216, ал.1 от Наказателния кодекс, Районният съд във Варна наложи наказание „пробация“ на 32-годишен мъж от село Каменар.

Деянието е извършено на 30 април тази година в помещение към двора на къща в селото, където била изградена игрална зала за билярд, компютърни игри и ротативки. На посочената дата залата за игри не работела, но в следобедните часове стопанинът й и негов познат отстранявали проблем с компютърната техника. Неочаквано с тесла в ръка в помещението влязъл 32-год. подсъдим, който под влияние на употребен алкохол започнал да нанася множество удари по техниката в залата. Така били унищожени общо 4 настолни компютъра от различни марки, два монитора и две големи ротативки. Бил подаден сигнал за инцидента, като пристигналите на място полицейски служители изпробвали извършителя за употреба на наркотични вещества, като пробата отчела положителен резултат за амфетамини.

Впоследствие подсъдимият възстановил нанесените в резултат на деянието щети. В съдебно заседание днес страните постигнаха споразумение за вида и размера на наказанието, което бе одобрено от съда.

На 32-годишният мъж беше наложено наказание „пробация” за срок от 1 година и 6 месеца при двете задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес с първоначална периодичност 2 пъти седмично и срещи с пробационен служител. Съдебният акт е окончателен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *