Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
В Черно море Тича очакват яснота по казуса с картотекирането в понеделник
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Дарин Великов

Отборът ще играе контрола с Берое на 7 ноември в Стара Загора

„Мога да кажа, че лошите моменти в отбора са свършили 50 на 50, предполагам, че в следващите 48 часа ще имаме решение. След това имаме споразумения, които трябва да сключваме с ФИБА-Европа и навярно и с Андреевич, така че очаквам в понеделник да имаме яснота около нещата и да се готвим за мача ни на 11 ноември. За мен нещата ще бъдат ясни в понеделник”. Това коментира наставникът на “Черно море Тича” Дарин Великов по повод очакваното решение по казуса с картотеката на новите състезатели в отбора.

“Мисля, че за следващия мач с „Академик Бултекс” ще бъдем в пълен състав. Не мога да кажа, че тази пауза за нашия отбор идва навреме, тъй като има играчи, които не са играли 30-40 дни и няма игровата необходима подготовка, но ако имахме мач в събота, навярно щеше да ни е трудно административно, защото не е лесно да се кореспондира с юридическия отдел на ФИБА-Европа”, посочи Великов.

“Смятам, че за 11 ноември ще бъдем готови. За нас е много важна контролата на 7 ноември с „Берое” /Стара Загора/, тъй като пак повтарям – някои от състезателите нямат игрова подготовка от 30-40 дни. Много трудно ни беше да намерим отбор за контрола. Радвам се, че стигнахме до споразумение с тима на „Берое”, бе напълно нормално те да поискат да играем там, тъй като следващата седмица имат пътуване за друг мач. За нас това не беше най-важното. Сигурен съм, че този мач ни е жизнено необходим преди 11 ноември”, каза още специалистът.

“Аз съм оптимист, не искам да си помисля на 11 ноември да играем в някакъв друг състав освен със съставът, който се труди много, трудно бе селектиран, отбор, който заслужава хората във Варна да го видят на терена”, обобщи треньорът на варненския тим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *