• Варна
  -2°
  ясно небе
  Влажност: 79%
  TEDxVarna се завръща
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Платформата за споделяне на идеи представя „Верижна реакция“ от вдъхновяващи истории на 15 лектора

  Предстои третото поредно издание на TEDxVarna в морската столица. На 11-ти ноември (събота), от 10:30 до 18:00 часа 15 успели личности ще разкажат своите истории и ще споделят идеите си, за да помогнат и на другите да тръгнат по пътя на успеха.

  zagl
  Мястото на срещата с Волен Вълков, Ралица Генчева, Джеремая Грензебах, Петър Теодосиев и останалите им колеги с работещи идеи е Кино „Арена” в търговско-развлекателния център на Мол Варна ЕАД. Темата на конференцията – трета поред за морската столица, е Chain Reaction/„Верижна реакция“. С нотки вдъхновение от един от най-гениалните умове в историята на човечеството – Леонардо да Винчи, тя ще провокира участниците в събитието да погледнат с други очи на понятията от ежедневието ни, като взаимосвързаност, последователност, въображение и живот.

  TED е една от най-известните платформи за конференции в света – организация с нестопанска цел, посветена на идеите, които заслужават да бъдат споделяни (Ideas Worth Spreading). Началото й е поставено през 1984 г. под формата на конференция, която събира хора от три сфери: технология, забавление, дизайн. И днес TED продължава мисията си да утвърждава вярата в силата на идеите за промяна на нагласите, живота и света като цяло. „Идеите заслужават да бъдат разпространявани. Ние строим прозрачна къща, която предлага безплатни знания и вдъхновение от най-вдъхновените мислители в света, а също и една общност от любопитни души, ангажирани с идеи и с грижа за другите“, гласи мотото на хората, обединени от TED.

  Повече от 30 години след началото обхватът на платформата се разширява все повече. Заедно с двете годишни конференции – TED в Лонг Бийч и в Палм Спрингс всяка пролет, и конференцията TEDGlobal в Единбург (Великобритания) всяко лято, TED включва спечелилия много награди TEDTalks видео сайт, Проекта за Свободен превод TEDTalks, вдъхновяващата TED Fellows, Годишните TED награди, както и TEDx. TEDx обединява хора, споделящи опит и вдъхновение чрез програмата за местни, самостоятелно организирани събития, изградени около TED прожекции и презентации на живо.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg