Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Дават бившия рок клуб „Бонкърс” за безвъзмездно ползване на „Варна – Европейска младежка столица“
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

5843F542-5467-4C69-B1B3-5484EC4AD7C0

Това реши на днешното си заседание ПК „Собственост и стопанство“ към Общински съвет – Варна

Защитното съоръжение на ул. „Барутен погреб“ №1, известно като бившия рок клуб „Бонкърс”, да се даде за стопанисване на сдружение „Варна – Европейска младежка столица“. Това реши на днешното си заседание ПК „Собственост и стопанство“ към Общински съвет – Варна. Имотът ще бъде предоставен за безвъзмездно ползване на организацията за срок от пет години.

Съоръжението със застроена площ от 166 кв. м. е публична държавна собственост. През 2012 година държавата го предостави на Община Варна за безвъзмездно управление с идеята за създаване на музеен и културен център. Сключен бе договор със сдружение с обществено ползване дейност „Народно читалище Стара Варна 2010“, което пое ангажимент да превърне старото съоръжение в концертна и изложбена зала. Преобразяването така и не се случи, а в момента имотът е в плачевно състояние. Затова през май тази година Общинският съвет взе решение договорът между Община Варна и читалище „Стара Варна 2010“ да бъде прекратен.

На днешното си заседание членовете на комисията приеха и промени в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост“. В нея беше включена част от сграда на ул. „Цар Симеон I“ № 26, която държавата дава на Община Варна за безвъзмездно управление. Имотът със застроена площ 291 кв. м. ще се ползва от ОП „Общински паркинги и синя зона“ във връзка с въвеждане на платеното паркиране „Синя зона“.

За да влязат в сила, днешните решения на комисията трябва да бъдат потвърдени и на заседание на Общинския съвет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *