Varna
19°
ясно небе
Влажност: 52%
Вятър: 5m/s NW
Четири от сградите на жилищен комплекс Лабиринт вече са с Акт 14
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

В двустайни и тристайни апартамент се преобразиха най-големите четиристайни апартаменти


Блокове В, Г, Д и Е на жилищен комплекс Лабиринт се сдобиха с акт за приемане на конструкцията (Акт № 14), съобщават инвеститорите от „Мавели“ АД. Блок В, Г, Д и Е не само достигнаха до етапа на т.нар. груб строеж, но и устремено се движат към следващата стъпка.

1.5
Към момента са положени ВиК и електроснабдителните системи на всички апартаменти в четирите тела. Завършващите елементи (напр. водомери и електромери, ключове и контакти) ще бъдат монтирани на по-късен строителен етап.
На 100% са завършени довършителните работи по стените и таваните, както в апартаментите, така и в общите части на четирите сгради. Подовите настилки в апартаментите са напълно готови. Предстои полагане на гранитни плочи в общите части на последните 3 етажа на тяло Е.

1.3

Фасадите на сгради В, Г, Д и Е вече са покрити с топлоизолационният пакет. Изцяло е положена минералната мазилка на сграда Е. Работата продължава върху западните фасади на сгради Г и Д. Почти изцяло са монтирани HPL плоскостите на лоджиите на сграда Е.

Монтирана е немска шесткамерна PVC дограма с двоен стъклопакет на сгради В,Г, Д и Е. Във всяка от сградите е поставен асансьор.

Акт 14 се съставя от проектанта-конструктор, строителя, технически правоспособното лице по част “Конструктивна” към лицето, упражняващо строителен надзор и съдържа констатации за съответствието на строежа с проекта, въз основа на данни от съставената предходна документация (дневници на строежа – бетонов, монтажен и др., съгласно правилата за изпълнение на съответния вид СМР, документите, удостоверяващи съответствие на вложените строителни продукти със съществените изисквания към строежите, и др., доказващи годността за употреба при спазване на съществените изисквания към строежите) съгласно действащата нормативна уредба за приемане, извършване и контрол на отделните видове строителни и монтажни работи, оценка за наличие на недостатъци, възможността за тяхното отстраняване и заключение за приемане на строителната конструкция при постигане изискванията на чл. 169, ал. 1 и 2 ЗУТ.

1.1

И още една новина от най-новия комплекс от затворен тип във Варна: Пет от шестте близо 300–квадратни четиристайни апартамента вече се предлагат като двустайни и тристайни. Причината – увеличилото се търсене на този тип жилища. Потребителят не търси просто брой стаи, в които да живее, а пространство и комфорт. Затова жилищен комп-лекс „Лабиринт“ предлага двустаен апартамент с близо 30 кв. м дневна и спалня с дрешник , тристаен с 42 кв. м дневна и две спални с дрешник към всяка или пък бижуто – четиристаен апартамент с 40 кв. м дневна, просторни детски или гостни спални и невероятен Master bedroom – основна спалня с прилежащ и дрешник и санитарен възел. Достатъчност. И това не е всичко. Апартаментите се намират на последния 9 етаж на сгради А, В, Г, Д и Е и предлагат уникална гледка от птичи поглед към морската столица на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *