Varna
12°
ясно небе
Влажност: 87%
Вятър: 2m/s NW
Конференция за образованието се проведе във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

EF8A485A-8BA6-4F73-B4CF-776549B24488

Акцент бе поставен върху предстоящите инвестиции за обновяване на училищната база и изграждането на нова сграда на Математическа гимназия „Д-р Петър Берон”

Конференция на тема „Образование, наука, иновации” се проведе днес, организирана от Българската академия на науките, Община Варна и в партньорство с Варненската търговско-индустриална камара. Форумът бе открит от председателя на БАН акад. Юлиан Ревалски и председателя на ВТИК Иван Табаков. Участниците в конференцията бяха приветствани от областния управител Стоян Пасев и зам.-кметът Коста Базитов.

EFC71C9A-A2E4-4337-9082-D958D02ABF9BПрезентация за развитието на Варна като град на знанието направи Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности”. Акцент бе поставен върху предстоящите инвестиции за обновяване на училищната база по ОП „Региони в растеж” и подкрепата на държавата за изграждането на нова сграда на Математическа гимназия „Д-р Петър Берон”. Участниците в конференцията се обединиха около позицията, че качественото образование е инвестиция в бъдещето, а научните постижения и иновациите откриват нови перспективи пред бизнеса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *