Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Битият съдия във Варна дава на съд побойника си
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

футбол

Биячът е баща на футболист от Олимпик

Битият съдия след мача между детските футболни отбори на Черно море и Олимпик (3:2) под Аспаруховия мост ще съди побойника си. Това съобщи главният секретар на ЗС на БФС (Варна) Пламен Хаджийски.

След двубоя мъж от публиката нахлу на терена и нанесе няколко удара с юмруци на главния рефер Йонко Пенев. Съдът във Варна наложи административно наказание на бияча – „глоба“, и забрана да посещава футболни двубои за една година.

„Йонко е със сцепена устна и ще съди побойника си. Преди скандалния момент двама родители се опитаха да спрат мъжа, който впоследствие нахлу на терена, но не успяха. Охраната действа бързо и предотврати нещо по-лошо“, каза Хаджийски, който е бил на срещата.

Разбра се, че биячът е баща на футболист от Олимпик. Той потърсил физическа саморазправа с рефера, тъй като бил бесен, че при победния гол на „моряците“ в последните секунди техен играч си повел топката с ръка, а нарушение не било отсъдено.

По този повод Пламен Хаджийски направи следния коментар: „Топката действително се отклони от ръката на „моряк“. Във футбола обаче не всяка игра с ръка е нарушение, а и в случая ръката бе в естествено положение. Преди това имаше още два-три подобни момента и съдията даде знак играта да продължи. Каквото и да е станало на футболния терен, това не е повод зрител да реагира по такъв начин. Футболът е създаден да носи радост и удоволствие на хората, и насилието и агресията са му чужди.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *