Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Отсичат 42 дървета заради мол Галерия
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Mall-Galleria-01

42 дървета ще бъдат отсечени, за да се отвори изглед към най-новия мол във Варна – “Галерия”. Сечта продължава и в момента, въпреки дъжда и работници с техника унищожават на място дървесината, видя репортер на Varnautre.bg.

Mall-Galleria-04

Заповедта за изсичането на дърветата е издадена още през 2011-а година с подписа на тогавашния кмет Кирил Йорданов и на бившия областен управител Иван Великов – по това време шеф на дирекция в общината. Любопитна поидробност е, че в началото на заповедта се споменава, че тя касае изсичането на 42 дървета, по-надолу в нея е описано, че ще бъдат изсечени 7 иглолистни, 37 широколистни, както и 1 ясен. Така общият сбор на предвидените за изсичане дървета е 45, а не 42.

Унищожаването на растителността около бъдещия мол е заложено в строителните дейности и касае дървета, намиращи се в терена на собственика на мола. Разрешението е издадено на собственика на мола – “Галерия Варна” ЕООД. Кой стои обаче зад дружеството е трудно да се каже след серията смени на собствениците на мола, който беше построен още преди няколко години, но така и не заработи.

Очаква се през май следващата година Мол Галерия да получи Акт 16, научи още Varnautre.bg. Амбицията на настоящите собственици е той да заработи, като за целта те разговарят с потенциални наематели. Именно такъв голям инвеститор се очаква да пристигне на оглед в понеделник, което наложило и спешното разчистване на терена от нарочените за сеч дървета, въпреки лошото време днес.

1 коментар

  1. фен

    тоя смешния мол не изпра ли едни пари и фалира, какви гледки какво 5 лв, там е фалирала работа, изроди

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *