• Варна
  -1°
  ниска облачност
  Влажност: 77%
  Вятър: 8m/s N
  Убиец на старицата от Провадия поиска домашен арест
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  арест

  Състав на Варненския окръжен съд остави двама братя за постоянно в ареста

  Уважени са исканията на Окръжната прокуратура във Варна за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за двамата непълнолетни братя, обвинени в грабеж, придружен с убийство, и за изнасилване.

  14-годишният Осман Ю. и 17-годишният му брат Станислав М. остават в ареста, след като състав на Варненския окръжен съд със свои определения от днес, 28 ноември 2017 г., взе спрямо тях най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража.

  Двамата непълнолетни братя от Провадия бяха привлечени като обвиняеми от Окръжната прокуратура във Варна, след като в събота в дома й е била намерена убита 77-годишната К.Ж. По горещи следи служители на ОД на МВР под ръководството на прокуратурата установили и задържали двамата непълнолетни. Те били наети от възрастната жена в понеделник да пренесат дърва за огрев в дома й, като за труда си получили 20 лева.

  В сряда двамата обвиняеми решили да оберат 77-годишната К.Ж. Проникнали в къщата й през първия етаж. Жената гледала телевизия на втория етаж в дома си, но усетили присъствието им и слязла да провери какво се случва. С твърд предмет непълнолетните сломили съпротивата й, изнасилили жената и ограбили от дома й вещи и пари. Причина за смъртта на огребаната жена според съдебните медици е множествена съчетана травма, несъвместима с живота.

  И двамата братя растат без родителска грижа от години. Родителите им са в неизвестност, а баща им е обявен за общодържавно издирване. За двете момчета са грижат баба им и дядо им. И Осман, и Станислав са с множество криминални прояви, регистрирани са в детска педагогическа стая, налагани са им възпитателни мерки, които не са постигнали целите си – да бъдат превъзпитани.

  Братята проявяват изключителна агресивност, бруталност и жестокост в противоправните си прояви. Грабежът, придружен с убийството, и изнасилването на възрастната им съгражданка Станислав е извършил в срока на наложените му с присъда на Районния съд в Провадия пробационни мерки за грабеж. Дни преди деянието, за което му бе наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“, той е извършил кражба от дома на леля си.
  В съдебната зала 17-годишният Станислав поиска съдът да го пусне под домашен арест. По-малкият му брат се държа изключително хладнокръвно и невъзмутимо.

  Определението на Варненския окръжен съд подлежат на обжалване пред Апелативния съд.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *