Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
ЕС повишава защитата на интелектуалната собственост
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Европейски съюз

Приетите мерки включват засилване на борбата срещу фалшифицирането и пиратството

Европейската комисия представи инициативи за по-ефикасни действия срещу нарушенията на правата върху интелектуалната собственост. Залагат се мерки за производството по трансгранични съдебни спорове и справянето с проблема с внасяните в ЕС фалшифицирани или пиратски стоки.

Тези стоки представляват 5 % от общия обем на внасяните в ЕС стоки и възлизат на стойност 85 млрд. евро. Комисията също така насърчава преговорите за лицензии, които са справедливи и балансирани и възнаграждават предприятията за техните иновации, като същевременно позволяват и на други субекти да използват технологията, за да създават иновативни продукти и услуги.

Приетите мерки включват засилване на борбата срещу фалшифицирането и пиратството. Гарантиране на еднакво високо равнище на правна защита и предсказуема съдебна рамка в целия ЕС. Насърчаване на промишлеността да се бори с нарушенията на ПИС. Намаляване на обема на фалшифицираните продукти, които достигат до пазара на ЕС. Създаване на справедлива и балансирана система за патентите от съществено значение за стандарт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *