Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
ПГТ „Д-р Асен Златаров“ взе наградата на Община Варна на кулинарния фестивал
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

192BB60E-A190-4CE2-8E83-94CB9FB08509

В кулинарната надпревара се включиха над 25 участници, сред които представители на елитни ресторанти, отбори на учебни заведения, читалища и индивидуални състезатели

ПГТ „Д-р Асен Златаров“ взе специалната наградата на Община Варна на кулинарния фестивал с благотворителна цел „Да споделим Никулден“, който се проведе в Двореца на културата и спорта. Събитието се организира за седма поредна година от Община Варна и Варненската туристическа камара. В кулинарната надпревара се включиха над 25 участници, сред които представители на елитни ресторанти, отбори на учебни заведения, читалища и индивидуални състезатели. Те представиха свои оригинални ястия и специалитети. Уменията им бяха оценявани от жури с председател Соня Георгиева, директор на дирекция „Туризъм“, и членове – шеф Петър Йоргов, шеф Владимир Стамов, шеф Робин Вилларреал, шеф Ани Боланд, доц.Лидия Петрова-директор на Етнографския музей и Саша Стоева- ст. експерт в Регионалния експертно-консултантски и информационен център „Читалища“. Награди бяха връчени на: в категория “Ресторанти” – първо място – предястия – “Грифид хотели”, основно ястие и десерт – хотел „Астера”; учебни заведения – предястие – Колеж по туризъм, основно ястие и десерт – ПГТ „Асен Златаров“. Специален приз имаше и от журналисти – за Колежа по туризъм и от Варненската туристическа камара за заведенията „Тримата мускетари“ и „Каролина“.

Гостите и жителите на града можеха да закупят ястията и да ги споделят със своите семейства, близки и приятели. Продажбата на изложените кулинарни продукти бе с благотворителна цел и събраните средства, в размер на 850 лева ще бъдат дарени на Дома за възрастни хора „Гергана“ във Варна. Пред Двореца на културата и спорта бяха раздадени 600 рибени чорби с благотворителна цел, приготвени от Домашен социален патронаж – Варна. Инициативата бе по повод Международния ден на хората с увреждания – 3-ти декември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *