Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Затвор и глоба за 35-годишен, задържан с марихуана
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

марихуана

Лишен е от право да управлява МПС за срок от 2 години

35-годишният Георги Василев от Варна, който беше предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за държане с цел разпространение на марихуана и амфетамини /по член 354а, ал. 1 от НК/ и за управление на МПС след употреба на наркотични вещества /по член 343б, ал. 3 от НК/, сключи споразумение с прокуратурата, което е било одобрено от състав на Варненския окръжен съд.

След като Окръжната прокуратура във Варна доказа по безспорен начин деянията на Василев, той се призна за виновен и прие да изтърпи общо наказание за двете престъпления лишаване от свобода за срок 2 години при строг режим, да плати глоба в размер на 5000 лева, както и да бъде лишен от право да управлява МПС за срок от 2 години.

На 26 юни 2017 г. управляваният от него автомобил бил спрян за проверка. В колата пътувал и друг мъж, който си купувал по два-три пъти седмично марихуана от Георги. По време на пътуването към квартал „Галата“, където живеели, двама пушили цигара с марихуана. Проверяващите усетили специфичния мирис на марихуана в колата на Георги и предприели проверка на колата и раницата му. Така намерили кутия, пълна множество пакетчета със суха зелена тревиста маса. След като полицейските служители пристъпили към задържането на Георги, той грабнал раницата си, която се намирала на задния капак на управляваната от него „Хонда акорд“, и хукнал в посока пристанище Варна.

След преследване на беглеца и възпроизвеждане на изстрел със стоппатрон от органите на реда, Георги успял да прескочи четириметровата ограда на пристанището. Скочил във водата и започнал да плува. По време на опита да избяга от полицейските служители, той се наранил в заострените шипове на пристанищната ограда. Преценил, че силите и нараняването няма да му позволят да избяга с плуване, и се върнал обратно към кея. С помощта на корабно въже бил изтеглен от водата и отведен в болницата под полицейска охрана, където му била оказана медицинска помощ.

При претърсването на автомобила му и при обиск в него са намерени общо 32,28 грама марихуана и амфетамини на стойност близо 400 лева. От назначената по делото съдебно-химическа експертиза било установено, че Георги Василев е управлявал колата си след употреба на марихуана и метамфетамини.

Отнетите наркотични вещества ще бъдат унищожени. Трите мобилни телефона и 1130 лева, открити при задържането на Георги Василев, се отнемат в полза на държавата.

Одобреното споразумение е окончателно и влиза в сила веднага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *