Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Започват проверки за изразходването на средствата от лечебните заведения
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a8741f74d9800aafaa4365da98bb0b2742a99

В акция, осъществена преди три дни, беше разкрита схема за незаконен износ на лекарства от български лечебни заведения в чужбина

Министерството на здравеопазването, на вътрешните работи и прокуратурата започват проверки, свързани с ефективното разходване на средства за болнична помощ от лечебните заведения. Подробностите ще бъдат обявени днес от министрите Кирил Ананиев и Валентин Радев и главния прокурор Сотир Цацаров.

В акция, осъществена преди три дни, беше разкрита схема за незаконен износ на лекарства от български лечебни заведения в чужбина. Престъпната група е работила с лекари от много болници в страната. Участвалите в схемата са изписвали платени от НЗОК лекарства, но вместо да ги дават на болните, лекарите са ги изнасяли от лечебните заведения. След това медикаментите са преопаковани в склад и изнасяни наново в чужбина. В други случаи скъпи препарати за деца и онкоболни са били изваждани от аптеки. По документи, медикаментите са изписвани на конкретни хора.

Вчера от КРИБ излязоха с позиция, с която се обявиха категорично в подкрепа на действията на държавата срещу нелегалния износ на лекарства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *