Varna
15°
разкъсана облачност
Влажност: 41%
Вятър: 7m/s NNE
Данъчните инспектори съставиха 15 акта на търговци на риба
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

DCEF7782-1372-4716-A4A2-53325B3197FB

3 от санкциите са за неиздаване на касов бон, 7 за разлика в касовата наличност, а 5 от актовете са за невнесени здравни осигуровки

15 акта за административни нарушения съставиха варненските данъчни на търговците на риба по Никулден, съобщиха от пресслужбата на НАП-Варна. 3 от санкциите са за неиздаване на касов бон, 7 за разлика в касовата наличност, а 5 от актовете са за невнесени здравни осигуровки.

Данъчни инспектори са проверили 60 обекта на търговци на риба и рибни продукти в градовете Варна, Добрич, Балчик, Каварна и други населени места. Целта на акцията е да се установи отчитат ли търговците реално извършените продажби на фискалните устройства.

В Каварна инспекторите са извършили контролна покупка в голям рибен магазин, но не им е бил издаден касов бон. При проверката на обекта данъчните са установили, че в касата търговецът има наличност от 474 лева, но на касовия апарат не е отразена нито една продажба. На собственика е съставен акт и предстои издаването на заповед за запечатване на обекта за срок до 30 дни.

На друг търговец на риба в Балчик инспекторите са съставили акт за разлика в касовата наличност и отразените покупки на фискалното устройство. При проверките на обекти за продажба на риба и рибни продукти в Добрич не са установени нарушения на данъчните закони.

От НАП-Варна съобщават още, че присъствие на данъчни ще има в дискотеки и ресторанти, в които студенти празнуват 8-ми декември. Инспекторите ще следят за това, отчитат ли заведенията приходите от вход и реалните обороти.

Освен това данъчните ще извършват контрол по спазване на осигурителното законодателство, имат ли трудови договори работещите в обектите и изпълнили ли са техните собственици задълженията си към НАП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *