Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Музикалното училище с юбилейна изложба “25 години специалност Изящни изкуства”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: НУИ "Добри Христов"
Снимка: НУИ “Добри Христов”

Ще бъдат показани живописни, графични и скулптурни творби в жанровете на портрета, натюрморта, пейзажа, фигурални и абстрактни композиции, плакати, компютърни графики

Националното училище по изкуствата „Добри Христов” – Варна представя юбилейна изложба „25 години специалност „Изящни изкуства”. Тя започва от 18.30 часа днес, в залите на Градската художествена галерия „Борис Георгиев“. Изложбата показва развитието на специалността от 1992 г. до днес.

Експозицията включва творби на настоящи възпитаници на училището – ученици от пети до дванадесети клас от специалности Изобразително изкуство, Изящни изкуства и Рекламна графика, творби на техните учители – известни варненски художници, както и дарени творби от фонда на училището, на завършили художествено образование в НУИ „Добри Христов” автори, голяма част от които вече със сериозни творчески биографии и постижения в различни сфери на изкуствата.

Ще бъдат представени живописни, графични и скулптурни творби в жанровете на портрета, натюрморта, пейзажа, фигурални и абстрактни композиции, плакати, компютърни графики. Изложбата е разнообразна като тематика и пластични постижения, представя креативни идеи и експерименти в различни техники, както и симбиоза между изящните изкуства и компютърните технологии. Срещата на различни поколения творци, за които Национално училище по изкуствата „Добри Христов” – Варна е началото, настоящето и бъдещето, е едно вълнуващо събитие за варненската общественост.

Изложбата е посветена на празника на училището – 73 години от неговото създаване, както и 142 години от рождението на музикалния теоретик, композитор, диригент и общественик академик Добри Христов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *