• Варна
  3°
  ясно небе
  Влажност: 74%
  Спецсъдът не даде ход на мегаделото за КТБ
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  ktb

  Основната причина е нередовното призоваване на мажоритарния собственик на банката Цветан Василев и отсъствието му от залата

  Специализираният съд не даде ход на делото за фалита на Корпоративна търговска банка (КТБ). Основната причина е нередовното призоваване на мажоритарния собственик на банката Цветан Василев и отсъствието му от залата. Освен това се оказа, че не всички 18 подсъдими са получили материалите по делото.

  В залата днес се събраха над 100 души, за да чуят исканията на страните в разпоредителното заседание.

  След измененията в законодателството ни на това заседание съдът изслушва всички и взима решение дали да даде ход на делото с изчитане на обвинителния акт дума по дума. В случая той е 5000 страници.

  Обвинението само̀ поиска отлагане на делото заради неявяването на Василев в залата. Оказа се, че е искана справка от затворите и арестите в страната дали той не се намира там, а СДВР още го издирва.

  Делото беше отложено за 23 януари.

  Обемът на събрания доказателствен материал по делото, заедно с веществените доказателства и приложенията, надхвърля 1360 тома. Цветан Василев е обвинен за 76 деяния, като освен за организирана престъпна група, той отива на съд и за длъжностно присвояване в особено големи размери. Сред обвинените е и бившият подуправител на БНБ Цветан Гунев. Той отива на съд за длъжностно престъпление.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *