Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
ТУ-Варна зарадва възрастни хора с умствени увреждания
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

dav

Преподаватели дариха подаръци, коледна торта и финансови средства на “Ривиера”

Подаръци, коледна торта и финансови средства, дарени от преподаватели от катедра “Електроенергетика” и студенти от специалност “Електроенергетика” в ТУ – Варна, донесоха много радост и надежда предпразнично в Дневния център за възрастни с умствени увреждания “Ривиера” във Варна.

В навечерието на Рождество Христово преподавателите и студентите лично гостуваха в центъра, прекараха няколко часа с хората, които ползват социалните услуги там и дори се включиха в приготовленията за предстоящия Коледен виенски бал! Едно чудесно напомняне в навечерието на светлите празници, че няма по-силна енергия от човешката доброта и приятелството!

Бъдещите енергетици от ТУ – Варна не за първи път избират да споделят празника с хората в неравностойно положение. През май т.г. катедра „Електроенергетика“ подкрепи и благородната инициатива на студента от ТУ – Варна Джем Тахиров и заедно – студенти и преподаватели, зарадваха децата с увреждания от Центъра за настаняване от семеен тип в кв. „Владиславово“.

Вместо да купят подаръци за рождения ден на Джем, приятелите му тогава събраха средствата, включиха се и преподаватели и заедно дариха материали за оборудването на сензорната стая за игра и почивка на децата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *