Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Пак се скъса водопроводът “Златни пясъци”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

2111526462

Бул. “Левски” отново беше залят

Тежка водопроводна авария има отново в района на Паметника на българо-съветската дружба, алармираха читатели на varnautre.bg. Снощи вода на талази се изсипваше откъм ската на Почивка върху бул. “Левски” и той беше затворен за движение. Калната река пък пълнеше подлеза под бул. “Княз Борис I”. Една кола е закъсала във водата, след като шофьорът ѝ опитал да премине, въпреки полицейската забрана.

Причината за наводнението най-вероятно отново е голяма авария на водопровода за „Златни пясъци“ пред входа на жилищен комплекс “Алено сърце”. Засега на сайта на ВиК Варна няма официална информация за аварията и мерките за отстраняването й.

Скъсаният магистрален водопровод е причинил пропадане на улица в района на Паметника. Само преди месец тук е започнало укрепването й, разказват живеещите в района. Под пропадналата улица е започнал нов строеж и тя е била стеснена, за да бъде укрепена при вдигането на новата кооперация.

2111526463Затварянето на движението към подлеза снощи предотврати по-сериозни инциденти като този отпреди 5 години, когато пробив в същия водопровод превърна в езеро района около„Пикадили парк“ за броени минути. Водният ад тогава едва не се превърна във фатален за 20-ина души – пътници и екипаж, в градски автобус, пътуващ към курортен комплекс „Св. Константин и Елена“.

2111526464Преди година – през януари, авария на същото място отново превърна в кална река бул. “Левски”.

В момента подлезът е почистен и движението в района е възстановено. Предстои експерти на ВиК да установят защо се е стигнало до новата авария на същото място, въпреки че след скъсването на магистралния водопровод през януари критичният участък беше подменен със стоманена тръба.

1 коментар

  1. ju

    защото е свлачищна зона. .. мозаци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *