Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Условна присъда и затвор за кражба на автомобили
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Автоджамбаз

Двамата подсъдими използвали специално електронно устройство за въздействие на имобилайзери

Двамата подсъдими получиха различни наказания. 20-годишният К. Д. беше осъден условно на две години и половина лишаване от свобода, отложено с 4 години изпитателен срок. Той следва да търпи и пробационна мярка като провежда задължителни периодични срещи с пробационен служител. 29-годишният П. Й., който има предходна съдимост, получи наказание от 8 месеца лишаване от свобода, което да търпи при първоначален строг режим. Наказанията бяха наложени по силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение.

Самото противозаконно отнемане на коли е извършено в град Русе на 7 ноември 2016 г., след предварителен сговор и в условия на продължавано престъпление – на два пъти, като са били отнети автомобили от една и съща марка. Деянието е извършено чрез използване на техническо средство – специално електронно устройство за въздействие на имобилайзери на автомобили. Двете отнети моторни превозни средства са били открити впоследствие оставени без надзор във Варна, с последвали повреди по тях в областта на заключващите механизми. Деянието не представлява маловажен случай.

Към момента причинените имуществени вреди са възстановени. Двамата подсъдими за различни периоди от време бяха лишени от съда и от право да управляват моторни превозни средства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *