Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
АПИ: Няма затворени пътища в страната
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

5969879

 

Нормална зимна обстановка за шофьорите се очертава в момента. Снеговалежът е слаб и ще продължи до края на деня. Няма затворени пътища заради снега. Това заяви пред БНТ инж. Михаил Рашков от АПИ.

Над 700 снегопочистващи машини работиха тази нощ и продължават и в момента. Над 130 са само за Софийска област. Местата със снегонавявания са във Видинско, Монтанско и частично Враца. Там е и най-интензивният снеговалеж. На останалите места е нормално. В Бургас започна да вали към 7 часа тази сутрин, но снеговалежът е нормален.

„Обстановката в страната е нормална. Снеговалежът е слаб. Не е интензивен. Ако за един час натрупа 5 см,тогава е интензивен. Тази нощ на много места снеговалежът е около 1-3 см. не повече. Донякъде може да се каже, че има обходен маршрут от Видин в посока София. Съвсем нормален снеговалеж. В района на Руженци самите наклони не позволяват на тежкотоварните автомобили да се изкачват и там има проблем. С обходът този проблем е решен“, каза инж. Рашков.

Пътищата във Варненска област са проходими при зимни условия, съобщава Радио Варна. Проблем са заледяванията в усойните места. В Добричка област има снегонавявания, но без сериозна снежна покривка. В Бургаско преди около час започна снеговалеж, но засега няма проблеми.

Пътните настилки навсякъде се обработват с пясък, луга или сол, според условията.

Ако сядате, зад волана шофирайте с повишено внимание и съобразена скорост. Спазвайте дистанция. Знак за внимание и за пешеходците. Има заледени участъци по тротоарите.

АМ „Хемус“ – няма ограничения.

АМ„Черно море“ – няма ограничения.

АМ „Тракия“ – няма ограничения.

АМ „Струма“ – няма ограничения.

АМ „Марица“ – няма ограничения.

АМ „Люлин“ – няма ограничения.

Проходите „Върбишки” и „Златишки” са затворени за всички МПС.

Възстановено е движението по АМ “Хемус” от км 32 до км 34 в посока София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *