Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Условни присъди за баща и синовете му, пребили съсед
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

съд

Тримата нанасяли удари върху потърпевшия с ръце, с крака, с дървен кол и метална тръба

Баща и двамата му синове бяха осъдени от Районен съд – Варна за причиняване в съучастие на телесна повреда. Всеки от подсъдимите по делото, съответно на 58-, 36- и 34-годишна възраст, получи наказание от по 1 година и 6 месеца лишаване от свобода. За всеки от тях изпълнението на наложеното наказание бе отложено с изпитателен срок от 3 години.

Инцидентът възникнал по повод междусъседски конфликт относно поставена от съсед на единия от синовете метална решетка за преграждане на общия им двор. Подсъдимите в телефонен разговор настояли за премахването на преградата, но след като това не се случило, на 13 април 2016 г. решили да се саморазправят с него. Тримата пресрещнали потърпевшия край входната врата на двора, когато се прибирал с двете си деца, като започнали да му нанасят удари с ръце, с крака, с дървен кол и метална тръба.

В резултат на нанесения в съучастие побой, пострадалият мъж получил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на дланта, с разкъсно-контузна рана, обусловило трайно затруднение на движението на ръката.

Тримата подсъдими бяха осъдени да заплатят на гражданския ищец по делото обезщетение за причинените му неимуществени вреди. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *