Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Турция продължава в Сирия на изток от Африн – към Азаз
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Военната операция, наречена “Маслинена клонка”, започна в събота

След започване на операцията срещу кюрдските бойци в Северна Сирия и влизането района на град Африн през уикенда, турските въоръжени сили са разширили кампанията си към град Азаз, който се намира източно от Африн, съобщава Анадолската агенция.

orig-151601944089743a4abb93d1133c803305bd64aad3

В информации на турските медии от по-рано се твърди, че турската армия вече е установила контрол над 11 позиции, които преди това са били контролирани от кюрдските бойци, пише news.bg.

Военната кампания на Турция, наречена “Маслинена клонка”, започна в събота в отговор на обявлението на САЩ, че ще създадат и обучат нова сирийска гранична сила за сигурност в северните части на страната, състояща се предимно от кюрдски милиции.

Турския премиер Бинали Йълдъръм уточни, че 72 бойни самолета са унищожили 108 или почти всички цели, които са възнамерявали при въздушната кампания срещу кюрдските “Отряди за народна защита”. Въздушните удари бяха последвани от сухопътна операция през следващия ден, по време на която турските военни, подкрепяни от Свободната сирийска армия, пресякоха Сирия и навлязоха в района на Африн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *