Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Повече от 52 000 произшествия отработили служителите на пожарната за 2017 г.
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

DAC0E5AB-FF44-4455-9C4D-C5BF8D7D973E

Загиналите в тези произшествия са 147 човека

Повече от 52 000 произшествия са отработени от служителите на пожарната през 2017 г. От тях 35 400 са пожарите, около 14 400 са аварийно-спасителните и технически операции. Загиналите в тези произшествия са 147 човека. Това каза пред медиите главен комисар Николай Николов, директор на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението”, след церемонията “Пожарникар на годината”, съобщи Дарик.

Той допълни, че от началото на годината около 4000 реакции са изпълнили служителите на пожарната, като уточни, че при действията от миналата година няма загинали пожарникари.

Главен комисар Николов благодари на колегите си, които са били на своя пост и отбеляза, че около 3000 са обучените и подготвени доброволци за работа при бедствия. Директорът на пожарната каза още, че вече са готови 5 сгради от общо 22, за които е осигурено финансиране от 10 млн. лв. за вътрешен и външен ремонт.

Той допълни, че предстои спечелването на още няколко проекта, което ще позволи да се ремонтира сградата на главната дирекция в София, да се изгради почти нова сграда на районната служба в Русе и да се финансират още няколко сгради за доброволните формирования и обучение на служителите на пожарната.

Днес беше връчена и наградата “Пожарникар на годината”. Отличен беше главен инспектор Боян Кондуров, началник на районната пожарна служба в Благоевград. Отличието му бе връчено от зам.-министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов.

Главен инспектор Кондуров е награден заради отработването на над 500 произшествия, както и за активното му участие в потушаването на огромния горски пожар в района на симитлийските села Мечкул и Сенокос. “За да бъдеш пожарникар, е необходимо сърце”, каза Кондуров и допълни, че пожарникарите не са безстрашни, но умеят да контролират страха си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *