Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Местят ученици заради ремонти в 2 варненски гимназии
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

17B04A9A-2DBE-43DC-B1BE-6F166E4EAFD9

Крайният срок за изпълнение на ремонтите е юни 2019 г.

Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ и Професионалната гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ ще бъдат обновени и модернизирани с европейски средства в размер на 2,8 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“.

Ремонтните дейности в Гимназията по дървообработване включват саниране, подмяна на старата дограма, частично преустройство на първия етаж на сградата чрез изграждане на нови кабинети и работилници, осигуряване на достъпна среда и други. В ПГИ „Д-р Иван Богоров“ ще бъде положена топлоизолация на фасадите, изграждане на асансьор, рампа и платформа за хора в неравностойно положение, подмяна на дограма, боядисване на стени и тавани, поставяне на нови врати и ремонт на дворното пространство.

Крайният срок за изпълнение на ремонтите е юни 2019 г. Фирмите са уверили, че ще направят всичко възможно да приключат в по-кратък от предварително зададения срок, обясни на пресконференция днес ръководителят на проекта Христо Недев.

Създадена е организация за преместване по време на ремонтните дейности на учениците от ПГИ “Д-р Иван Богоров” и ОУ “Антон Страшимиров”, които ползват обща база. Децата от гимназията по икономика ще се обучават в сградата на ОУ “Стоян Михайловски”, а тези от ОУ “Антон Страшимиров” – в ОУ “Н. Й. Вапцаров” и СУ “Неофит Бозвели”. Учениците от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване не се налага да бъдат премествани по време на ремонта, тъй като той ще се извършва по корпуси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *