• Варна
  10°
  разкъсана облачност
  Влажност: 62%
  Вятър: 6m/s W
  “Хидрострой” се извини на варненци заради проблема с водата
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Булевард "Левски"
  Булевард “Левски”

  Вижте какви причини изтъкна фирмата-изпълнител

  “Хидрострой” АД излезе със съобщение във връзка с многото сигнали на граждани до тях след разпространената информация, че “хиляди абонати на ВиК остават без вода заради ремонта на бул.”Левски”.

  Ето какво уточняват от фирмата-изпълнител:

  “Много от наличните подземни проводи и комуникации (в т.ч. за водоснабдяване и канализация, електропроводи, телекомуникации и др.) за съжаление липсват в предоставената ни и одобрена от компетентните органи проектна документация, тъй като голяма част от трасето се изгражда на терени след проведени отчуждителни процедури и респективно съборени съществуващи постройки, а подземните комуникации, които са ги захранвали не са отразявани в плановете. Отчитайки тези факти и пропуски в предоставената ни проектна документация, се отнасяме с необходимото внимание при изпълнение на изкопните и другите строителни дейности, но въпреки това има случаи на засегнати кабели и проводи, тъй като за тях няма налична информация и по-скоро на обстоятелство, които трудно може някой да предвиди.

  С грижата на добър изпълнител на възложените ни работи, правим всичко, за да се съобразяваме с указанията на експлоатационните дружества и информацията, която имаме от тях за подземните комуникации. За съжаление очакваме подобни неприятни “изненади” по цялото протежение на бул. “Левски”, които в хода на изпълнението неизбежно ще създават проблеми както на гражданите, живущи в района, така и на нас – като фирма изпълнител на обекта. Може би не е тук мястото, но трябва да уточним, че ние също търпим загуби от тях и по-лошото е, че тези аварии възпрепятстват значително нормалния ход и технологичната последователност на дейностите в изключително кратките срокове, поставени от Възложителя.

  Като друга причина за планирано спиране на водоснабдяването можем да посочим това, че при изграждането на новото трасе на булеварда и обслужващите платна са предвидени редица реконструкции и подмяна на съществуващи водопреносни мрежи. При извършване на превключването от старите към новите проводи е неизбежно временното спиране на водата в определени зони, съгласно съгласуван с оператора график, за което за засегнатите райони се подава предварителна информация от “Водоснабдяване и канализация – Варна” ЕООД.

  Извиняваме се искрено за причинените неудобства на засегнатите граждани по независими от нас обстоятелства, които ще трябва заедно да изтърпим за реализацията на този изключително важен за града ни проект.”

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *