• Varna
  6°
  ясно небе
  Влажност: 56%
  Вятър: 3m/s ESE
  Онкоболницата във Варна става база за обучение на специализанти по медицина
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Онкоболница, СБАЛОЗ

  Здравното заведение получи най-високата – „отлична“ оценка за всички отделения и акредитация за следващите 5 години

  За първи път „Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко А. Марков – Варна“ ЕООД ще бъде база за обучение. Най-високата акредитационна оценка „Отличен“ за пет години здравното заведение получи за учебна практика и следдипломен стаж за студентите с бакалавърска степен по професионално направление „Обществено здраве“, „Здравни грижи“, „Медицинска сестра“, „Акушерка“, „Медицински лаборант“ и „Рентгенов лаборант“.

  В общинската онкологична болница практическо обучение ще могат да провеждат и студенти с магистърска степен в направленията „Медицина“ , „Управление на здравните грижи“. С отлична оценка за пет години е оценен потенциалът на СБАЛОЗ – Варна за следдипломно обучение на магистър – лекари за придобиване на специалности „Гастроентерология“, „Лъчелечение“, „Медицинска онкология“, „Образна диагностика“, „Обща и клинична патология“, „Хирургия“, „Анестезиология и интензивно лечение“.

  Първите специализанти в болницата вече започнаха практическото си обучение в отделенията по гастроентерология и образна диагностика.
  Признание за отлично свършената работа в последните години от мениджърския екип на здравното заведение, начело с управителя проф. д-р Георги Кобаков получиха с оценка „отлична“ за пет години от акредитационната комисия и всички отделения на „Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко А. Марков – Варна“ ЕООД, в това число административно-стопанския блок и болничната аптека.

  Акредитацията на здравното заведение бе възложена на ръководството на болницата с решение на Общински съвет – Варна и вече е факт с подписването на заповедта за определяне на акретиционната оценка от Министерството на здравеопазването.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *