• Варна
  4°
  ясно небе
  Влажност: 50%
  Вятър: 3m/s WSW
  Да има ли камери в яслите и детските градини във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Снимка: novini.bg

  Въпросът към родителите е част от анонимна анкета на Общината

  Да се въведе ли видеонаблюдение в детските градини и яслите във Варна? На този въпрос ще трябва да отговарят родителите на малчугани, посещаващи забавачките в морската столица.

  Въпросът е част от анонимна анкета, която от скоро се дава на майките и бащите при пристигането в групата сутрин. Допитването е изготвено от Дирекция “Образование и младежки дейности” в кметската администрация, научи Moreto.net.

  То включва 4 въпроса, отнасящи се до „нагласите и потребностите по отношение на посещаемостта и достъпа на децата до ясли и градини”.В първия въпрос родителите трябва да оценят сутрешния прием на детето. Отдолу те трябва да отбележат един от три отговора: “удовлетворява ме”, “частично ме удовлетворява” и “не ме удовлетворява”.

  Във втория въпрос се пита дали персоналът и учителите проявяват индивидуален подход и разбиране към потребностите и характера на детето. Третият въпрос гласи: “Кое е най-важното за Вас и детето Ви по отношение на посещението в детската градина/яслена група”.

  Под него са изброени пет възможни отговора: “да няма деца, които проявяват насилие спрямо околните”, “персоналът/учителите да проявяват индивидуален подход и разбиране към потребностите и характера на Вашето дете/деца”, “инфраструктурата/материалната база и условията да са добри”, “персоналът/учителите в групата да спазват добрия тон спрямо децата в групата”, “детската градина/яслената група да осигурява високо ниво на безопасност/съоръжения, среда, охрана”.

  Последното питане в анкетата е за видеонаблюдението, като родителите трябва да отбележат един от следните отговори: “Да”, “Не” и “Не мога да преценя”. В края на листа, участващият в допитването трябва да отбележи от какъв пол е, както и на каква възраст е.

  Припомняме, че в края на миналата година от градската управа съобщиха, че се събират оферти за поставяне на видеокамери в 12 ясли. Според плановете, всяка от забавачките ще трябва да се сдобие с по 10 камери и едно записващо устройство. Те ще трябва да се разположат на места, обхващащи в максимален размер периметъра, детските площадки, подходите и вътрешните коридори на сградите.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *