• Варна
  7°
  ясно небе
  Влажност: 42%
  Вятър: 3m/s ENE
  Добро утро в петък!
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Къде, какво и кога във Варна на 9-и февруари

  865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a874102a4e64867c463b031dd12afe9356d10

  ВРЕМЕТО

  Слънчево и топло. Това ще е петъчното време на 9-и февруари. Повтарям – февруари. С “р” в средата, от “брррр, студено”. Или иначе казано – “Малък Сечко”. Ама не ни било съдено тази година да му се радваме на студа и виелиците (ако има някой да се радва на такива неща, де).

  Отплеснах се, та значи днес ще е топло и слънчево с температури до 15 градуса и леееекичък западен вятър, който ще утихне привечер. И ей това утихване, ще ни отрови уикенда, защото ще остави намира облаците, които ще ни почернят съботата и неделята с мрачно време и дъжд.

  БЕЗ ТОК

  Днес  от 8  до 17  ч., поради извършване на неотложни ремонти,  са възможни смущения на електрозахранването в кв. “Аспарухово” и част от местност “Зеленика”. Ще бъдат засегнати абонати на територията Аспарухов парк, Фирма “Галатекс”, Институт по Океaнология, абонати, живущи на бул. “Първи май”, местност “Зеленика”.

  През целия месец – до 28-и февруари ще се извършват неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия. Затова ще бъде спиран токът в много населени места в областта:

  От 9 до 16 ч. – в селата Венелин, Садово, Казашка река, Синдел, Юнак, Дъбравино, Аврен, Горен чифлик, Гроздьово, Горен чифлик, Добрина, Падина, Пчелник, Тутраканци, Садово.

  От 8.30 до 16.30 ч. – в с. Тръстиково, с. Разделна, гр. Белослав .

  Поради същата причина, пак през целия месец от 8 до 17 ч. са възможни смущения на електрозахранването в района на: гр. Вълчи дол – абонатите, захранени от ТП 11, гр. Суворово – абонатите, захранени от ТП 3 и ТП 28, с. Калиманци – абонатите, захранени от ТП 2, с. Червенци – абонатите, захранени от ТП 2.

  865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a87414a60188c269ff9e104dd3fff562f4795

  Избягвайте днес:

  – бул. “Левски” – продължава разширяването му в района на стадион “Спартак”;
  – бул. “Владислав Варненчик” – в района на Автогарата едното платно е затворено заради подмяна на тръби преди оттам да мине новата част от булевард “Левски”, който вече ще стига до ул. “Девня”.
  – бул. “Народни будители” в “Аспарухово” е затворен за влизане на автомобили от кръстовището с бул. „Мара Тасева“. Движението в посока център и кв. „Галата“ се осъществява двупосочно по новоизграденото северно платно на булеварда. По трасето на бул. ”Мара Тасева“ са предвидени временни автобусна спирка в двете посоки, които ще заместват сп. „Народни будители“.
  – заради ремонт и на бул.“Първи май“ – от ул.“Св.Св.Кирил и Методий“ до ул.“Георги Стаматов“, е затворено за движение едното платно /от страната на жилищната зона/, а движението ще се осъществява двупосочно в другото платно /от страната на парка/.
  – бул. “Цар Освободител” и бул. “Приморски” в района на Летния театър са затворени за движение от вчера. Ремонтът е на бул. “Цар Освободител” в отсечката от бул. “Приморски” до бул. “Княз Борис I”, както и по бул. „Приморски” в обхвата от ул. „Ст. Стамболов” до бул. „Цар Освободител”.

  Затварянето на отсечката от подлеза под ФК до Икономическия университет налага и промяна в маршрута на 3 автобусни линии: 17 А, 20 и 39. Вместо покрай Морската градина те ще се движат покрай Общината.

  Няма да се обслужват двупосочно автобусни спирки „Д. Дебелянов“, ЖП Гара на пл. „Славейков“, сп. „Басейна“, сп. „Фестивален комплекс“, сп. „Академията“ на бул. „Цар Освободител“, се казва в съобщението.

  Маршрутът на линия 17 А двупосочно се променя както следва:
  След спирка „8-ми декември“ , сп. „Полиграфията“, сп. „Козирката“, сп. „Севастопол“, сп. „Академията“ и продължава по маршрута си.

  Маршрутът на линия 20 в посока ЖП Гара се променя както следва:
  След спирка „Окръжна болница“ ще завива по бул. „Осми Приморски полк“ надясно в посока ЖП Гара и ще обслужва спирки „Пл. Съединение“, „Музея“, „Матроски клуб“, ЖП Гара.

  Маршрутът на линия 20 в посока Владиславово – първа спирка ЖП Гара (от джоба), „Македонски дом“, „Козирката“, „Музея“, на кръстовището с бул. „Цар Освободител“ се включва по маршрута си.

  Маршрутът на линия 39 двупосочно – след спирка „Спортна зала“ продължава по бул. „Княз Борис Първи“, спира на „Академията“, „Севастопол“, „Музея“, „Матроски клуб“, „Полиграфията“ и продължава по утвърдения си маршрут.

  КАКВО, КЪДЕ, КОГА:

  865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a8741be13a34de49f8b0902282a49b9557021

  КОНЦЕРТИ

  Симфоничен концерт с диригент Емил Табаков
  солист Божидар Бенев
  В програмата: Макс Брух – Концерт за цигулка и оркестър, (цигулка); Дмитрий Шостакович – Симфония №6
  Драматичен театър, Основна сцена – 19 ч.

  МУЗИКА НА ЖИВО

  GRAFA / Live
  Piano Bar Sinatra – 22 ч.

  Robbie Williams – Live – Tribute Show
  Club Vintage 33 – 23 ч.

   

  “Посоки”
  ФКЦ, зала 1 – 20 ч.

  “По действителен случай”
  ФКЦ, зала “Европа” – 20 ч.

  “Въртележка”
  ФКЦ, зала “Европа” – 18 ч.

  “С кану по Амазонка”
  ФКЦ, зала 6 – 18 ч.

  “История на любовта”
  ФКЦ, зала 6 – 19.15 ч.

  “Хавър”
  ФКЦ, зала “Европа” – 15 ч.

  За децата

  “Лили Рибката”
  ФКЦ, зала 1 – 18 ч.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg