Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Винарски изби от цялата страна се срещат във Варна на Празника на любовта и виното
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

1-FSN_8641

Входът за Празника на любовта и виното е свободен

Открай време любовта и виното вървят ръка за ръка. Не само защото любовта опиянява като старо вино, а защото на 14 февруари българите празнуват двойно – в чест на покровителя на лозята Трифон Зарезан и на закрилника на влюбените Св. Валентин.

0-FSN_8543В тон с традицията, Мол Варна ЕАД и Асоциацията на сомелиерите и виноценителите в морската столица за втора поредна година в навечерието на 14 февруари организират за варненци и гостите на града Празник на любовта и виното. На 10 февруари, събота, паралелно с Фермерския пазар, на Пазара в търговския център ще си дадат среща представители на едни от най-добрите винарски изби в България. От 12:00 до 16:00 часа гостите на празника ще могат да дегустират образци от продукцията на винопроизводители от регионите на Тракия и Розовата долина, подножието на Родопите и Стара планина, Северното Южното Черноморие. Те ще могат да опитат и част от продукцията, представена в колекцията на най-космополитния магазин „За Вино” във Варна, както и уникално малиново вино, произведено по всички изисквания на биологичното земеделие.

Присъстващите ще се насладят и на натуралната продукция на местните производители от Фермерския пазар, където за най-малките гости на празника ще бъде организирана Работилничка за мартеници. А за доброто настроение на всички ще се грижат две емблематични имена на черноморския клубен живот – Надина Калоянова и DJ Ivo-But-Not.

Входът за Празника на любовта и виното е свободен!

Колеги, за Ваша информация, на Празника на любовта и виното ще имате възможност да дегустирате продукцията на винарските изби „Братя Минкови”, „Присое”, „Едоардо Миролио”, „Вила Юстина”, „Страцин”, „Трастена”, „Царев Брод” и „Логодаж”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *