Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Фондация скочи срещу търга на НАП за продажба на кучета във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Куче

Ето какво смятат от неправителствената организация

Фондацията “Лъки Хънт” излезе с официално изявление във връзка с публичния търг за продажба на кучета, който НАП във Варна организира, пише Дарик. Ето какво смятат от неправителствената организация:

„Днес българските данъчни органи (НАП) обявиха в уебсайта си, че пускат за продажба 72 публични кучета, които бяха официално конфискувани от г-н Лефтеров. Тези кучета бяха спасени преди една година от “къщата на ужасите” след седем тайни месечни разследвания от страна на LHF и с подкрепата на евродепутата Емил Радев.
Това беше първото затваряне на нелегален развъдник за кученца в България. LHF съвместно с Animal Hope-Варна направи втора подобна акция през декември 2017 г., отново във Варна, където бяха спасени общо 14 кучета.

Ние информирахме българските власти за наличието на още два ужасни развъдника, единият с над 50 немски и белгийски овчарки, а другият с над 35 малки кученца, и двата намиращи се във Варна. Засега няма реакция от тяхна страна….

Този публичен търг, ако продължи, ще бъде първи в България, а може би и в Европа. Препоръчваме на НАП да се свърже с колегите си – например във Франция, които ще им разкажат, че продажбата на кучета на публичен търг от публична институция би била неморална, абсурдна и би поставила организаторите на същото ниво като всеки друг нелегален селекционер на кучета. Например, във Франция конфискуваните кучета в края на съдебната процедура се даряват на фондацията, която се е грижила за тях след проведената акция.

LHF не се стреми да възстанови някаква цена и затова не очакваме и не искаме НАП да изплати на фондацията ни някакви пари или средства от потенциалния търг. Това не е бизнес! Искаме да сме абсолютно сигурни, че цялата любов и грижа, които бяха дадени от много хора за тези кучета, няма да се изгуби!

След като се грижихме за тях една година, ние считаме, че сме най-добре орторизирани да решим кой може да продължи да полага грижи за тях и определено те да не се продават.

Представете си, че г-н Лефтеров постави най-високата оферта за едно или две от тези кучета? Ще позволите ли това? НИЕ НЯМА ДА ГО НАПРАВИМ! Тези кучета не са същите като тези, които спасихме преди една година. Някои от тези малки животни всъщност очакват болни деца с рак, церебрална парализа и аутизъм в нашия животоспасяващ център във Варна.

Тези някога травмирани и измъчвани кучета, сега могат да дадат усмивки и щастие на българските деца (и техните родители), които преминават през най-трудните си лични моменти. Тук не става само въпрос за животните. Тук става въпрос за доброта и любов!

Моля, не участвайте в този безсмислен публичен търг на кучета. Това е абсурдно и още повече, когато е организирано от държавна институция. Ако това е българският закон, променете го!

Нито един от нашите депутати не трябва да става съучастник в това. Научете се от други европейски държави и не ставайте за смях пред ЕС. За съжаление това се случва точно в момент, когато България пое председателството на Съвета на ЕС…”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *