Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Българското море “солено”, но качествено през това лято
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Плаж туристи

Почивка за четирима за 7 дни = около 2200 лева

С около 11% по-скъпо ще ни струва почивката на родното Черноморие това лято, показват изчисления на Института за анализи и оценки в туризма. Така, ако искаме да се печем 7 дни на пясъка ще трябва да се бръкнем с около 1100 лева на човек с всичко включено.

Т.е. едно четиричленно семейство със споделена стая ще трябва да приготви около 2 200 лева или повече, пресмята “Монитор”.

От бранша заявяват, че българският туризъм ще продължи да поскъпва, тъй като няма как обслужването да бъде на ниски цени, а в същото време да се предлага високо качество.

Цените обаче не се покачват само у нас. В останалите европейски държави почивките се увеличават с около 2-3%. Въпреки по-малкият ръст в цените за същите условия в чужбина сумата, която ще трябва да приготвим, е двойно по-голяма.

И макар, че голяма част от най-изгодните оферти вече са изчерпани, все още имате шанса за ранно записване, което ще ви спести от 10% до 20% от цената на лятната почивка. През януари са се намирали оферти с отстъпка от 30%, а февруари и март хотелиерите се очаква да смъкнат цените с 10-20 на сто.

Според експертите 8% от ранните резервации са направени още миналото лято.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *