Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Над 50 кучета бедстват край Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

48CDDCD1-1FBC-48CA-B763-11A6B19F3542

За това алармират зоозащитници

Над 50 немски и белгийски овчарки, сред които и новородени кучета, са оставени да живеят при тежки условия в аксаковското село Новаково, пише Дарик. Състоянието на животните се е влошило драстично след падналия вчера сняг и ниските температури от последните дни. За това алармират от Фондацията “Лъки Хънт” в профила си във Фейсбук.

Зоозащитниците твърдят, че са предупредили собственика на кучкарника да подобри условията на живот на кучетата, но без резултат. От вчера около 15 овчарки стоят навън в 20-сантиметров сняг. Другите 35 са заключени в отделни клетки с размери около 30 см х 60 см и с верига, дълга един метър. Има и бебета кучета, установили са от фондацията.

Според “Лъки Хънт”, Агенцията по храните трябва да се намеси и конфискува кучетата.

Ето и текстът на целия Фейсбук пост на “Лъки Хънт”:

„След снеговалеж и спадащите температури в Новаково, Аксаково, състоянието на над 50 немски и белгийски овчарки се влоши драстично. Ние предупредихме собственика в началото на декември, че той трябва значително да подобри условията на живот на кучетата в съответствие със закона. Нищо не беше направено през януари и подадохме жалба до БАБХ на 15 януари. Повече от три седмици по-късно, няма реакция. Сега около 15 овчарки стоят навън в 20 см сняг. Другите 35 са заключени в отделни клетки с размери около 30 см х 60 см и с верига от 1 метър. Има и бебета кучета.

По-бързо БАБХ трябва да конфискува тези кучета и да ги достави направо на НАП, така че следващата седмица да могат да добавят 50 други кучета към тези 67 от Лефтеров. НАП Варна ще стане най-големият продавач на кучета в Европа, тъй като все още трябва да добави 13 Дого Аржентинота и ловни кучета от декемврийското действие и още 35, които все още разследваме”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *