Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Пропада единственият подход към подлеза “Шипка”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Заснемане на цял екран 12.2.2018 г. 143731

Колоната от коли по ул.”Хан Аспарух” минава по ръба на асфалта

Единственият маршрут, по което може да се стигне до подлеза “Шипка” откъм Гръцката махала, пропада, алармираха читатели на varnautre.bg. В момента подлезът “Шипка” е почти единственият маршрут за излизане от старата градска част на Варна след затварянето на бул. “Приморски” за ремонт (другият вариaнт е да се обикаля през гарата). Ул. “Хан Аспарух” пък е единственият подход към подлеза в тази му част.

Голямо пропадане се е оформило точно в най-натоварената отсечка – пред трафопоста между “Ал. Батенберг” и “Одесос”. Дупката е около ВиК шахта. Тя е с диаметър над 1 метър и е дълбока над половин. В момента потокът от коли се движи по ръба на хлътналия асфалт.
Ако и този участък бъде затворен заради ремонт, достъпът към квартала ще бъде напълно блокиран.

Варнаутре.бг събира идеи за това как може да бъде облекчен трафикът в града по времето на големите ремонти. Къде трябва да се промени режимът на светофарите, да се сложат отклоняващи табели, да се освободят по-малки улици от паркирани коли или да се въведе еднопосочно движение? Чакаме вашите идеи на info@varnautre.bg или като коментари под материала или в страницата ни във Фейсбук.

1 коментар

  1. Колева

    Това пропадане е от повече от две седмици,но в момента размера му е значително увеличен.Защо не се помисли за временно отваряне на улица “27-ми юли” -въпреки,че ще се пресича пешеходната ул.”Княз Борис”,това ще доведе до значително намаляване на натовареността на движението в района.Стотици шофьори идват ежедневно в района на училище ” Св. Климент Охридски” за да водят и взимат децата си от училище и задръстванията са ужасни.В пиковите часове се чака около 20-30 минути за да се излезе от подлеза Шипка. Премахването на нечии павилиони от улицата ли е по-важно от времето на стотици Варненци?Или пак ще се засегнат”височайши “интереси?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *