Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
„Хидрострой”: Бул. „Левски” ще е готов през август
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

28000669_10211116828428475_11876161_n

Затварянето на бул. „Владислав Варненчик” тази вечер е заради изграждане на кръгови кръстовища

Изграждането на булевард „Левски” може да завърши до средата на август, ако метеорологичните условия в следващите месеци са добри и процедурите по отчуждаване на частните имоти приключат бързо. Това зави в ефира на Дарик директорът на фирмата изпълнител на обекта „Хидрострой”. Над 200 работници са ангажирани в момента със строителните дейности, като броят им ще бъде увеличаван в следващите месеци.

„Като цяло работата върви в срок. Срещаме трудности заради забавянето на процедурите за отчуждаване на терените. До общо 90 такива имота в момента нямаме достъп. Натъкваме се на ВиК инфраструктура, която не фигурира никъде по документация, което е причината за честите спирания на водата на живущите край трасето на булеварда. В момента по „Левски” се правят силови конструкции, стени за укрепване на пътните платна и корекции на дерето”, обясни Пашов.

Затварянето на бул. „Владислав Варненчик” тази вечер се налага заради изграждането на едно от кръговите кръстовища по новата отсечка. Такива ще има още на „Сливница” и „Цар Освободител”.

В „Хидрострой”, които са изпълнители и на ремонта на Аспарухов мост, нямат информация за началото на следващия етап на строителните дейности по съоръжението. Според Пашов не е разумно те да започват преди завършването на бул. „Левски”, защото ще създадат сериозни затруднения на трафика в целия град.

Фирмата предстои да започне и ремонтите на булевардите „ Съборни” и „Осми приморски полк” в отсечката от квартал „Чайка” до „Христо Смирненски”. До края на годината трябва да стартира строителството на пробива на бул. „Сливница“ от бул. „Ян Хунияди“ до бул. „Атанас Москов“.

„Нямаме притеснения и заставаме зад поетите ангажиментите за срокове и качество на изпълнение”, коментира Пашов изявленията на общинския съветник Григор Григоров, че по сметките на „Хидрострой” отиват над 30 % от парите в бюджета на Варна.

2 коментара

  1. ju

    Незнам кои е виновника, но бчкате здраво, че фондовете спират и койо колкото толкоз. Форсирайте работата -много сте бавни.

  2. Доктора

    Всички знаем ,че е невъзможен срока за август…дъждове,отчуждавания,незаконни водопроводи…а не си спомням колко подобни съоръжения са изпълнили “..,строй”последните 10 години,другия август..да

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *