Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Кметът Иван Портних се срещна с командири на кораби от НАТО
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

CCADED6C-4AFE-458C-A614-B79CFDB94811

„Тук сме, за да пазим спокойна обстановка в акваторията на Черно море“, заяви комодор Майкъл Ътли от Кралските военноморски сили.

Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с командири от Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО под командването на комодор Майкъл Ътли от Кралските военноморски сили. Групата е в състав от флагмански кораб HMS DUNCAN (кораб на Кралските ВМС), TCG GAZIANTEP (кораб на турските ВМС) и ROS REGELE FERDINAND (кораб на румънските ВМС). Посещението във Варна е рутинно, част от присъствието на НАТО в Черноморския регион, съобщиха от посолството на Великобритания у нас.

A831AE30-9BE7-42D8-BC36-6F49B0875EE6В Община Варна военните бяха водени от комодор Майкъл Ътли, а с него бяха кап. I ранг Мариан Йоан , кап. II ранг Елинор Стак , кап. II ранг Бора Гюмюс – командири на кораби, както и съпровождащ офицер от състава на българските ВМС.

Кметът на Варна запозна гостите с големите проекти, които се изпълняват в момента в града, внимание бе отделено на доброто сътрудничество на общината с ВВМУ „Никола Вапцаров“ и с командването на Военноморските сили.

A303D8E3-7248-432C-B950-68F0FF3AD42A„Тук сме, за да пазим спокойна обстановка в акваторията на Черно море“, заяви комодор Майкъл Ътли. Той сподели, че е важно хората от региона да знаят, че плаването в региона е безпроблемно, което е от значение за местните икономики.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *