• Варна
  1°
  ниска облачност
  Влажност: 64%
  Вятър: 2m/s NNW
  6 471 родители са участвали в анкетата за видеонаблюдението в градините
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Нова детска градина за 60 деца бе открита във Варна-DSC_5447

  Експертите от дирекция „Образование и младежки дейности“ са извършили проверки в произволно избрани 15 детски градини

  6 471 души са се включили в анкетата, организирана от дирекция „Образование и младежки дейности“, проведена в периода от 5-и до 9-и февруари, с цел да се проучат обществените нагласи сред родителите, чийто деца посещават детските градини.

  В отговор на първия въпрос: „Как оценявате сутрешния прием на детето Ви в детската градина/яслена група/?“, 94% от родителите са отговорили „удовлетворява ме“, 5% – частично ме удовлетворява и 0,004% – не ме удовлетворява. В отговор на въпроса „Според Вас персоналът и учителите проявяват ли индивидуален подход и разбиране към потребностите и характера на Вашето дете/деца/?“, 86% отговарят с „да“, 3% – „Не“, и 11% не могат да преценят. На въпроса: „Кое е най-важното за Вас и детето Ви по отношение на посещението в детската градина?“, където могат са се посочат до 3 отговора, резултатите са следните: да спазват правилата за достъп спрямо здравно-хигиенните изисквания в градината/яслената група-56%; да няма деца, които проявяват насилие спрямо околните – 55%; персоналът/учителите да проявяват индивидуален подход и разбиране към потребностите и характера на Вашето дете – 51%; инфраструктурата/материалната база и условията да са добри – 20%; персоналът/учителите в групата да спазват добрия тон спрямо децата в групата – 43%; детската градина/яслена група да осигурява високо ниво на безопасност/ съоръжения, среда, охрана/ – 33%. В отговор на въпроса: „Да се въведе ли видеонаблюдение в детските градини/яслените групи/?“, 59% от анкетираните искат поставянето на видеонаблюдение, 19% са против, а 21% не могат да преценят.

  Експертите от дирекция „Образование и младежки дейности“ са извършили и проверки в произволно избрани 15 детски градини. Проведени са неформални разговори с родителите в часовото време, когато прибират децата си, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“. Направени са препоръки за някои детски градини по отношение на подобряване на инфраструктурата, състоянието на уредите за игра на двора и допускането на външни лица в дворовете на детските заведения.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg