• Варна
  9°
  тъмни облаци
  Влажност: 66%
  Вятър: 5m/s SE
  15 двойки ще се женят във Варна на Деня на влюбените
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  сватба

  Най-много записвания за бракосъчетания има за 18. 08. 2018-та

  15 двойки са заявили желание да се венчаят точно на Свети Валентин във Варна. Сред онези, които ще разменят халки на утрешния ден има и две руско-български двойки, разкри за Moreto.net Янна Иванова, която е организатор на венчавки.

  По нейна информация, след като положат брачни подписи, всички ще получат подарък от общинската фирма „Обреди” – бутилка вино и сладкиш под формата на сърце. През тази година от отдела за радостни дейности в морската столица отчитат истински сватбен бум. Само до момента заявените сватби са 600. За сравнение, през цялата 2017-та година, сключените бракове са били 1200.

  Най-много записвания за бракосъчетания има за 18. 08. 2018-та. Към днешна дата, заявените ритуали са 30, а има и два изнесени. Заради натоварения график, ще се наложи да бъде отворена още една зала. От „Обреди” си обясняват желанието на двойките да си кажат „Да” точно на този ден със съвпадението в числата, но и защото август е един от най-сватбарските месеци.

  Фолклорният ритуал остава един от най-предпочитаните от младоженците, но не са малко и тези, които залагат на варианта с класическа музика. Все повече са и двойките, които избират да се оженят в народни носии. Като в традиционни български дрехи се обличат и кумовете. Фолклорният съпровод и обличането на булката и младоженеца в български носии са особено модни при смесените двойки, разкри още Янна Иванова. По нейна информация последната такава сватба била на българка и англичанин.

  Що се отнася до изнесените ритуали, предвидимо – най-често такива във Варна се организират край морския бряг или в летни градини. Много двойки избират да се подпишат и в различни механи в битов стил или пък в ресторанти.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg