Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Условна присъда за фермер, отправил закана за убийство към колега
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Свидетелство за съдимост

Стигнало се до физическо съприкосновение, блъскане и заплашително размахване на инструменти

55-годишен мъж, който отглеждал крави в съвместно ползван с друг животновъд стопански обор край Аксаково, беше признат за виновен по повдигнато спрямо него обвинение за отправяне на закана с убийство (престъпление по чл.144, ал. 3 от НК).

Деянието, извършено от подсъдимия на 28 юни 2015 г., представлява престъпление против личността. Сутринта на инкриминираната дата мъжът отишъл с автомобила си до общо ползваната стопанска сграда да прибере прясно издоеното мляко от животните си, но там видял наемните работници да събират първо млякото от животните на неговия колега. Подсъдимият се ядосал, защото другият фермер нарушил предварителната им уговорка за реда на извършване на процедурата. Конфликтната ситуация се задълбочила, стигнало се до физическо съприкосновение, блъскане и заплашително размахване на инструменти, закани с убийство, изразяващи се в думи и изрази, които биха могли да възбудят основателен страх за осъществяването му. Потърпевшият сигнализирал полицията за отправените му от подсъдимия закани.

55-годишният мъж е с чисто съдебно минало. Той получи наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване бе отложено с 3 години изпитателен срок. Присъдата на Районен съд – Варна подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *