• Варна
  6°
  разсеяна облачност
  Влажност: 81%
  Вятър: 3m/s N
  Портних: Ремонтите причиняват неудобства, но резултатът ще си струва усилията
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  5F8061C7-CD5C-48E8-962F-B20F2AFA8369

  В съда са внесени 53 жалби по отчуждителни процедури, което може да забави работата по бул. „Левски“

  По всички участъци на бул. „Левски” се работи през почивните дни и буквално без прекъсване, обяви в предаването „Зала Пленарна” по Дарик кметът на Варна Иван Портних. Вече са поставени 1000 пилота и са изградени около 2 километра водопроводи, дъждовна и битова канализация.

  Портних не се ангажира с точна дата за приключване на мащабния проект заради отчуждителните процедури. Собствениците на 53 имота обжалват оценките им, като се очаква до два месеца да има влезли в сила съдебни решения.

  „До началото на летния сезон трябва да са готови кръговите кръстовища на булевардите „Владислав Варненчик” и „Сливница”. Амбицията ни е целият булевард „Левски” да е готов до средата на август. Осъзнавам, че ремонтите създават неудобство, но полагаме усилия да спазваме графика”, заяви Порних. Резултатът ще си заслужава разбирането и търпението, допълни той.

  Бул. „Приморски” трябва да бъде завършен през април, а през есента ще започнат ремонтите на „Народни будители”, „Осми приморски полк”, „Анна Феликсова” и „Бенковски”.

  Експертна група мисли варианти за облекчаване на натоварения заради ремонтите трафик. Сред вариантите са отваряне на забранени за движение улици, пускане на движението в двете посоки в някои еднопосочни, нови светофари по натоварени кръстовища, както и промяна на времетраенето на зеления сигнал на други.

  Реалистичният срок за завършването на стадион „Варна” е краят на 2019 г., смята Иван Портних. Там вече са изградени подземните паркинги и се работи по строителството на трибуните.

  За вековния юбилей на „Спартак” през лятото трябва да е готова новата трибуна на клубния стадион. Нейното проектиране вече е започнало.

  „Радвам се, че има консолидация в „Спартак”. Постоянна та смяна на ръководствата през последните години водеше до противопоставяне на различни групи фенове и ветерани. Когато общността постигна единство, решенията за базите и имотите не закъсняха”, коментира Портних.

  Кметът се надява първият рок фест през лятото на Морска гара да се превърне в традиция и да привлече фенове на твърдата музика от цялата страна и чужбина. Преди него за втора година ще има и концерт на МТВ.

  До пешеходната зона на Морска гара ще може да се стига и през още един вход, който ще бъде обособен срещу сградата на Морска администрация. В района ще бъдат увеличени и местата за паркиране.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg