• Варна
  6°
  разкъсана облачност
  Влажност: 70%
  Вятър: 5m/s NNE
  Започна ремонтът на Националното училище по изкуства
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  BE657A89-818C-46C0-A85F-3F13330CA918

  Проектът е на стойност 3,6 млн. лв.

  Ремонтните дейности на Националното училище по изкуства „Добри Христов“ във Варна започнаха днес. Проектът е по Оперативна програма „Региони в растеж“ и е на стойност 3,6 млн. лв., от които 3,1 млн. лв. са от Европейския фонд за регионално развитие и 549 000 лв. национално съфинансиране. Домакин на тържеството бе Христо Дипчиков, директор на училището, а проявата уважиха кметът Иван Портних, зам.-кметът Коста Базитов, районният кмет Георги Недев, Антония Йовчева – директор на дирекция “Култура и духовно развитие”, Венцислава Генова, началник на РУО – Варна и други.

  „Поздравявам екипа за успешно защитения проект. Радвам се, че училището, което е едно от емблематичните за Варна, ще бъде част от обновената образователна инфраструктура в нашия град“, каза кметът Иван Портних.

  НУИ „Добри Христов“ осигурява професионална подготовка и обучение в областта на изкуствата за около 740 ученици. Проектът предвижда цялостно обновяване на сградата, включително и на прилежащите дворни пространства, основен ремонт на концертната зала, на ателиетата по графика, скулптора и живопис, ремонт на покрива и на библиотеката, доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане, подобряване на условията за достъп за хора с увреждания. С грижа за тяхната уникалност ще бъдат реставрирани фасадите и декоративните мазилки.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg