Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Убиха млад мъж във Владиславово
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Полиция

Жертвата и обвиняемият, 36-годишният Венцислав А., били приятели от детството

Под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна криминалисти от ОД на МВР са установили извършител на тежко умишлено престъпление – убийство на млад на мъж. 36-годишният Венцислав А. е бил привлечен като обвиняем за престъпление по член 115 от НК и задържан с цел довеждането му в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Жертва на тежкото криминално деяние е негов приятел от детството – 34-годишният Явор.

На 14 февруари 2018 г. гражданин е подал сигнал в ОД на МВР за мъж в безпомощно състояние пред вход 5 на блок 404 в кв. „Владиславово” във Варна. На мястото е открит и транспортиран в болницата 34-годишният Явор, който бил адресно регистриран в същия жилищен блок. Малко по-късно пострадалият починал в линейката на път за болницата. Причина за смъртта му са множество травматични увреждания.

До момента проведените процесуално-следствени действия установили, че жертвата е живеел в дома на Венцислав от два месеца. Преди това Явор водел скитнически начин на живот. Вечерта на 13 срещу 14 февруари между двамата възникнал конфликт . Венцислав нанесъл побой на пострадалия.

Искането на Окръжната прокуратура във Варна за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража” предстои да бъде внесено във Варненския окръжен съд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *