• Varna
  6°
  тъмни облаци
  Влажност: 75%
  Вятър: 10m/s NNE
  10% от гърците са зависими от алкохола
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Архив
  Архив

  Около 40 на сто от гърците консумират много редовно алкохол

  Консумацията на алкохол е станала проблем и за гърците, тъй като 10 на сто от населението на страната е напълно зависимо от алкохол. Този процент се смята за висок в сравнение с останалите европейски страни, информират гръцки издания, като се позовават на данни на Световната здравна организация. А те показват, че редовно алкохол консумира по-голямата част от населението на Гърция, предава БНТ.
  Според гръцкия професор, психиатър Атанасисос Лузенис всеки грък консумирал 10,3 литра алкохол годишно, което той оценява като доста голямо количество.

  “Около 40 на сто от гърците консумират много редовно алкохол, напълно зависими са близо 10 на сто, а един много малък процент са пълни въздържатели”, казва професорът.

  Той посочва още, че когато е започвал работа преди много години, негови по-възрастни колеги-психиатри са му казвали, че в Гърция не съществува проблем с алкохолизма, но сега, според него, проблемът с алкохола бил много сериозен.

  По думите му де факто алкохолът се сочи като една от причините и за повечето смъртни случаи в Гърция след цигарите.

  “Мисля, че винаги е съществувал проблем с алкохола не само сега заради кризата, просто това не се е признавало”, смята още професорът.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *